„Spomínam si ako ma pred niekoľkými rokmi oslovili majitelia kaštieľa Chateau Appony, či by som nemal záujem pracovať ako dvorný someliér tohto kaštieľa. Pri pohľade cez sklo pohára som sa pozrel dole z kopca na ruinu, ktorá tam vtedy stála a povedal: Ak vy postavíte z „hentých rozpadnutých tehál“ hotel, tak ja vám vyberiem to najlepšie víno na okolí a priveziem ho na stoly vašich hostí,“ takto si spomína na začiatky spolupráce so Chateau Appony Samuel Barantál.
Láska a rozum
Od osudného pohľadu ubehlo už mnoho rokov a dnes Samuel naozaj zastáva pozíciu someliéra v Chateau Appony. Spolu s manažmentom hotela si od otvorenia dali jasný cieľ, zameriavať sa na lokálne produkty, vinárov nevynímajúc. Ale už od prvého dňa sa držia aj zaujímavej obchodnej politiky, ktorú by sme mohli zhrnúť do dvoch slov: láska a rozum. Zhodli sa skoro okamžite, že ich láska k vínu a rozumná obchodná politika je ten najlepší predpoklad, ktorého výsledkom je spokojný klient.
Ing. Samuel Barantál, Ph.D.